Podcastit

Ydinasia-hankkeen tuottamat Podcastit ovat YouTubessa hankkeen soittolistalla.


Ydinasia-hankkeen ensimmäisessä podcast-jaksossa avataan kielellisen saavutettavuuden ulottuvuuksia ja sitä, miten Ydinasia-hanke edistää niitä sosiaali- ja terveysalalla. Keskustelemassa ovat Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Minna-Kaija Kortelainen ja selkoviestinnän opettaja Soilimaria Korhonen.


Ydinasia-hankkeen toisessa podcast-jaksossa keskustellaan siitä, millaista asiointi sosiaali- ja terveyspalveluissa on viittomakielisen henkilön näkökulmasta. Keskustelemassa ovat Marja Eskelinen Kuopiosta ja hanketyöntekijä Aatu Saali Siilinjärven kunnasta. Podcastia vetää tuttuun tapaan Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Minna-Kaija Kortelainen.


Ydinasia-hankkeen kolmannessa podcast-jaksossa pureudutaan siihen, mitä kieli oikeastaan on, ja miten vuorovaikutus näyttäytyy sosiaali- ja terveyspalveluissa. Keskustelemassa ovat tutkija, yrittäjä Elina Tapio Raami Kehittämispalvelut OY:stä ja sosiaalityöntekijä Elina Eklund. Podcastia vetää tuttuun tapaan Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Minna-Kaija Kortelainen.


Ydinasia-hankkeen neljännessä podcast-jaksossa katsotaan sosiaali- ja terveyspalveluita vieraskielisen näkökulmasta. Keskustelemassa ovat lehtori, sairaanhoitaja Ernest Aluoch, projektipäällikkö Gürhan Bayramoglu ja Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Minna-Kaija Kortelainen.


Tulkkaus ja tulkkaustilanne viittomakielen tulkin näkökulmasta. Ydinasia-hankkeen viidennessä podcast-jaksossa keskustellaan tulkkauksesta sosiaali- ja terveysalalla. Keskustelijoina ovat ohjaajien tiimivastaava Johanna Visuri Setlementti Puijolan Kuopion vastaanottokeskuksesta sekä tulkkauksen lehtorit Marjukka Nisula ja Tanja Gavrilov Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.  


Ydinasia-hankkeen kuudennessa podcast-jaksossa keskustellaan siitä, kuinka syntyy selkokielinen potilasohje. Aiheen äärellä ovat Satasairaalan selkokielikoordinaattori Riikka Törnroos ja Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan selkoviestinnän opettaja Soilimaria Korhonen.


Ydinasia-hankkeen seitsemännessä podcast-jaksossa keskustellaan hyvinvointialueelle siirtymisestä ja uusien palveluiden kehittämisestä. Mukana ovat kehittämisylihoitaja Tuija Pakkala Siilinjärven kunnasta sekä ylihoitaja ja potilasturvallisuuden lähettiläs Päivi Eskelinen Kuopion kaupungilta. Jakson juontaa Tanja Gavrilov Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. 

Ydinasia-hankkeen toimituskunta
Hanna-Kaisa Turja, Humak, hanna-kaisa.turja(at)humak.fi
Lena Segler-Heikkilä, Humak, lena.segler-heikkila(at)humak.fi
Riikka Törnroos, Satasairaala, riikka.tornroos(at)satasairaala.fi
Soilimaria Korhonen, Savonia, soilimaria.korhonen(at)savonia.fi

Ydinasia-hankeen osapuolten logot: Humak, Savonia, Kuopio, Siilinjärvi.